LATVIJAS MIERA PAGODA - APGAISMĪBAS STUPA

medicine

8. mēness diena pēc Tibetas kalendāra ir Dziednieka Sangje Menla diena. Šī diena ir īpaši labvēlīga rūpēm par veselību: ārstu apmeklējumam, dažādām medicīniskām procedūrām, operācijām, diagnostikai un citiem veselību nostiprinošiem pasākumiem. Himalaju klosteros šajā dienā tradicionāli tiek veiktas īpašas prakses. Arī Latvijas Miera Pagodā notiks veselības programma..
 

28. novembrī plkst. 19.00 aicinām visus pieslēgties tiešsaistes nodarbībai, kas veltīta veselībai..

Programmā paredzēta veselību stiprinoša meditācija, vingrinājumi, interesanti stāsti un ieteikumi sezonālajam uzturam. Šoreiz īpaša uzmanība tiks pievērsta hormonu tēmai mūsu organismā.

Lai piedalītos tiešsaistes programmā, lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni: 29 544 514.

 

Šobrīd ir novembra beigas. Tibetas medicīna vēlā rudenī iesaka maigu, barojošu un sildošu uzturu ar gī sviestu un garšvielām, kas palīdz organismam labāk pielāgoties sezonas mitrumam un aukstumam.

Lai šajā laikā atbalstītu organismu, piedāvājam pagatavot gardu, aromātisku vīnogu punšu ar garšvielām un rudenīgu sildošu tēju.

teaVīnogu punšs ar garšvielām

Sastāvdaļas:
1 l sarkano vīnogu sula
1 apelsīns
2 citrona šķēlītes
neliels ingvera gabaliņš
1 kanēļa standziņa
1 anīsa zvaignīte
6 krustnagliņas
sauja svaigu vai saldētu dzērveņu
1 ēdamkarote medus vai ½–¾ ēdamkarotes cukura
 
Pagatavošana:
1. Mazā katliņā ielejiet vīnogu sulu.
2. Apelsīnu un nomizotu ingveru sagrieziet šķēlēs un pievienojiet sulai.
3. Pievienojiet kanēli, zvaigžņu anīsu, krustnagliņas, citronu, dzērvenes un cukuru. 4.Karsējiet uz lēnas uguns gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Noņemiet no plīts un ļaujiet ievilkties zem vāka 30 minūtes. Katliņu var papildus ietīt kādā siltā audumā.
5. Izkāsiet caur sietu un pasniedziet karstu.



Rudens sildošā tēja

 Sastāvdaļas:
1 šķipsniņa beramā augļu tēja
2 šķipsniņas kaltēta hibiska (karkadē) tēja
1 zvaigžņu anīss
1 kanēļa standziņa
jebkuri augļi pēc izvēles
200 ml ūdens

Pagatavošana:
1. Augļu tēju un karkadē aplejiet ar verdošu ūdeni, pievienojot kanēli un anīsu.
2. Ļaujiet ievilkties 4 minūtes un izkāsiet.
3. Pēc vēlēšanās tējai var pievienot 1 ēdamkaroti smalki sagrieztu augļu.

  Lai patīkama tējas baudīšana!